Θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί μου;

Σκέφτομαι πολλές φορές γιατί μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό πετυχαίνει στην δουλειά μας . Είναι μια σκέψη που πραγματικά με έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ. 

    Εκεί που έχω καταλήξει είναι ότι τελικά ο κόσμος που αποτυγχάνει στην δραστηριότητα με την essens είναι αυτός που ποτέ πραγματικά δεν θέλησε να πετύχει. Είναι καθαρά θα στάσης. Είναι διαφορετικό να λέω ότι ξεκινάω γιατί θέλω να κερδίσω και διαφορετικό να λέω ότι ξεκινάω γιατί δεν έχω να χάσω τίποτα.
Εδώ μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουμε εμείς, και όταν λέω εμείς, εννοώ τα άτομα που τους παρουσιάζουμε την δουλειά και ζητάμε την συνεργασία. Αυτό γιατί η παρουσίαση που κανουμε παρουσιάζει μια εταιρεία και τα προϊόντα της και δεν δίνει κίνητρα στον άλλον για να ξεκινήσει.
   Κινητρο δεν είναι ότι έχουμε καλή οδοντόκρεμα ή αρώματα ή " την μόνη αυθεντική αλόη", ούτε τι θα κερδίσει αν ξεκινήσει. Θεωρώ ότι όλες οι εταιρείες έχουν καλά προιοντα και όλες οι εταιρείες προσφέρουν χρήματα στους συνεργάτες που ειναι αποτέλεσματικοί. Ο συνεργάτης μας πρέπει να καταλάβει γιατί να αφιερώσει τον χρόνο του σε αυτή την δραστηριότητα και όχι σε κάτι άλλο.
  Η μαγεία της δουλειάς μας δεν είναι ότι θα βγάζεις χρήματα. Η μαγεία είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις μια πηγή εισοδήματος που αν το κάνεις σωστά, θα σου αποφέρει χρήματα, χωρίς αφενός να απαιτείται η φυσική σου παρουσία και αφετέρου πολλαπλά των προσπαθειών σου.
  Δημιουργείς μια πηγή εισοδήματος χωρίς να χρειάζεται να επενδύσεις κεφάλαιο. Δίνεις μια προοπτική στην ζωή την δική σου και των παιδιών σου.  Αυτός είναι ένας λόγος να ξυπνάς το πρωί και να θέλεις να δουλέψεις.
   Στην προσπάθεια αυτή χρειάζεται σαφώς μια αξιόπιστη εταιρεία να συνεργαστεί και εναν "επαγγελματία" συνεργάτη να τον καθοδηγήσει. Αν ο συνεργάτης απαντήσει στο γιατί να το κάνει τότε έχει νοημα να του μιλήσουμε για την εταιρεία. Στόχος είναι να καταλάβει ότι έχει να κανει: 1)με μια αξιόπιστη εταιρεία  2)που πραγματοποιεί όσα υπόσχεται 3)έχει εξαιρετικά καταναλωτικά  προϊόντα καθημερινής χρήσης για 4)μεγαλη μερίδα ανθρώπων. Πολύ σημαντικό επίσης να καταλάβει ότι έχει δίπλα του έναν αξιόλογο συνεργάτη που μπορεί να τον εμπιστευτεί.
  Ένα ερώτημα που μπορούμε να θέσουμε στον εαυτό μας είναι: " αν ξεκινούσα τώρα , θα ήθελα να με έχω για σπόνσορα μου;"
"Αξίζει ο κόσμος να με εμπιστευτεί; "
"Θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί μου;"
Όταν ζητάμε από κάποιον συνεργασία πρέπει να ειμαστε πολύ συνειδητοποιημένοι στο τι μπορούμε να προσφέρουμε. Αναζητουμε έναν αξιόλογο συνεργάτη για να μεγαλωσουμε την επιχείρηση μας, είμαστε όμως διατεθειμένοι να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση; Η δική μας σταση ειναι αυτή που καθορίζει εν πολλοίς και την στάση των συνεργατών μας.    Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η πλειοψηφία του κόσμου ξεκινάει για εμάς. Εμάς εμπιστεύεται, εμάς ακολουθεί. Ας φροντίσουμε λοιπόν να είμαστε σωστοί καθοδηγητές.
  Γιατί τελικά ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε εναν καλό συνεργάτη, είναι να είμαστε εμείς καλοί συνεργάτες.

Ο συνεργάτης σας

Αλέξανδρος Κατσαμπεκης

akatsampekis@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Από κάπου πρέπει να ξεκινήσετε... Γιατί δεν κάνετε μια Λίστα Ονομάτων για αρχή;

Όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Φρόντισε ο σκοπός να είναι ο δικός σου

Αν δεν μπορείς να δεις την ευκαιρία, δημιούργησε την.