Η αποτυχία δεν είναι επιλογή σας

Στον κόσμο των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια και στην δραστηριότητα μας, οι ιστορίες αποτυχίας είναι κατά πολύ περισσότερες από της επιτυχίας. Πολλοί δικτυωτές μάλιστα στην προσπάθεια τους ατσαλώσουν  τον χαρακτήρα των συνεργατών τους λειτουργούν με την λογική ότι "η αποτυχία οδηγεί στην επιτυχία" και το μήνυμα που περνάνε στον συνεργάτη τους είναι " φρόντισε να αποτυγχάνεις νωρίς και συχνά", γιατί " μέσα από τα λάθη μαθαίνεις". Μα, από τα λάθη το μόνο που μπορεί να μάθει κανείς είναι " τι να μην ξανακάνει", εξακολουθεί όμως να μην ξέρει τι πρέπει να κάνει. Η αποτυχία με άλλα λογια έχει γίνει κάτι σαν υποχρεωτική τελετή μύησης στον χώρο της δικτύωσης.
Σας έχω όμως ευχάριστα νέα. Η τελετή αυτή μύησης αντίθετα από την κοινή πεποίθηση, δεν είναι υποχρεωτική. Οι αποτυχίες των άλλων είναι αυτό: οι αποτυχίες των άλλων. Αν οι άλλοι δεν μπορούν να πουλήσουν το προϊόν τους αυτό δεν έχει σχέση με εσάς. Όπως δεν έχει σχέση με εσάς αν οι άλλοι δεν μπορούν να φτιάξουν μια ομάδα.
Οπότε, ηρεμήστε και δείτε την όλη δραστηριότητα όχι μέσα από την οπτική ότι " δεν έχετε κάτι να χάσετε" αλλά μέσα από την οπτική ”τι θέλετε να κερδίσετε".
Οι δύο απαραίτητες συνθήκες επιτυχίας στην δουλειά μας είναι να μπορέσουμε να "κουμπώσουμε" την δραστηριότητα  στα όνειρα μας και να δημιουργήσουμε ένα ξεκαθαρο σχέδιο δράσης.  Δικτύωση χωρίς ονειρα είναι με ημερομηνία λήξης. Είναι διαφορετικό να ξυπνάς το πρωί με ένα στόχο, ένα όραμα , ένα όνειρο και διαφορετικά να ξυπνάς γιατί δεν έχεις κάτι να χάσεις. Το να τολμήσεις να ονειρευτείς είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σε αυτή την δουλειά. Και να θυμάσαι ότι ονειρευτείς μπορείς και να το πετύχεις.  Άλλωστε επιτυχία είναι απλά ένα όνειρο, ένα στόχος που υλοποιήθηκε.
Πίστεψε λοιπόν στον εαυτό σου, ζωγράφισε το όραμα σου φτιάξε ένα σχέδιο δρασης με τον σπόνσορα και τον αρχηγό της ομάδας σου και ξεκίνα. Όχι γιατί "πρέπει ” αλλά γιατί ”θελεις". Και αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση του ανθρώπου. Να εναρμονίσει τα θέλω του με τα πρέπει. Τότε η επιτυχία γίνεται επιλογή!
 
Κατσαμπέκης Αλέξανδρος
Σύμβουλος Ανάπτυξης δικτύων
Επίσημος συνεργάτης Essens 

Comments

Popular posts from this blog

Από κάπου πρέπει να ξεκινήσετε... Γιατί δεν κάνετε μια Λίστα Ονομάτων για αρχή;

Όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Φρόντισε ο σκοπός να είναι ο δικός σου

Αν δεν μπορείς να δεις την ευκαιρία, δημιούργησε την.