Από κάπου πρέπει να ξεκινήσετε... Γιατί δεν κάνετε μια Λίστα Ονομάτων για αρχή;


Το έχετε πάρει ΑΠΟΦΑΣΗ και θέλετε να ξεκινήσετε να δουλεύετε με την Essens και αναρωτιέστε τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε πρώτα- πρώτα. Οι περισσότεροι λειτουργούν παρορμητικά και ξεκινάνε να έρχονται σε επαφή με όποιον τους έρχεται εκείνη την ώρα στο μυαλό. Ο ενθουσιασμός είναι πολύ σημαντικός και σίγουρα χρειαζεται να υπάρχει, αλλά προσωπικά αυτό που συμβουλεύω κάποιον να κάνει στο ξεκίνημα του είναι μια Λίστα Ονομάτων. 

Λέγοντας λίστα ονομάτων (ΛΟ) αναφέρομαι στην καταγραφή όλων εκείνων που θα θέλαμε να τους γνωστοποιήσουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα της Essens. H ΛΟ αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο της δουλειάς μας. Είναι ο θεμέλιος λίθος πάνω στον οποίο θα χτιστεί η επιχείρησή μας. 

Αποτελεί την βενζίνη για να κινηθεί το επιχειρηματικό μας όχημα. Όπως το αυτοκίνητο δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς βενζίνη, έτσι και εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε την Essens δραστηριότητά μας χωρίς Λ Ο. ΄Όσο περισσότερη βενζίνη έχεις τόσο πιο μακριά μπορείς να φτάσεις. Αν δεν έχεις πολύ βενζίνη κάνεις μια βόλτα μέχρι την γωνία και γυρίζεις σπίτι σου. Όλα εξαρτώνται πραγματικά από το τι θέλεις να κάνεις. Αν θέλεις να έχεις μια μικρή επιχείρηση, αρκεί μια μικρή λίστα ονομάτων, αν όμως θέλεις να χτίσεις κάτι μεγάλο, τότε θες και μια μεγάλη λίστα υποψηφίων. Είναι καθαρά θέμα στατιστικών.

Το πιο συχνό λάθος που γίνεται από τους ανθρώπους που ξεκινάνε να χτίζουν την δική τους ESSENS επιχείρηση  είναι να παίρνουν το βήμα αυτό ως δεδομένο. Θεωρούν ότι όλους αυτούς που χρειάζονται τους έχουν καταγεγραμμένους στο μυαλό τους. Για να καταλάβετε πόσο λάθος αντιληψη αποτελεί το παραπάνω, καντε απλά το εξής : γράψτε σε ένα χαρτί 10 ονόματα φίλων που σας έρχονται στον νου. Προσπαθήστε να τα θυμηθείτε μετά απο 15 λεπτά, θα δείτε ότι θα έχετε ξεχάσει τουλάχιστον 2, αλλά και πάλι αν καταφέρετε να τα θυμηθείτε όλα θα δείτε ότι θα σας έχει πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από ότι σας πήρε να τα γράψετε αρχικά. Διαβάστε τώρα την αρχική σας λίστα. Θέλετε απλά μισό λεπτό για να τα επαναφέρτε πάλι στην μνήμη σας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ρητό που λέει "τα γραπτά μένουν" - scripta manent. Οπότε, μην κάνετε και εσείς το ίδιο λάθος! 

Επίσης έχω παρατηρήσει ότι η λίστα σχετίζεται άρρηκτα και με την πίστη που έχει ο κάθε συνεργάτης στο εγχείρημα του. Συνεργάτες που πιστεύουν στον εαυτό τους και στην πρόταση τους έχουν μεγάλες λίστες, αντίθετα συνεργάτες που δεν είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και την πρόταση τους εμφανίζονται διστακτικοί ακόμα και στο να συμπληρώσουν μια υποτυπώδη λίστα. Ισχύει βέβαια και το αντίστροφο. Άτομα που ξεκινάνε απλά να συμπληρώσουν μια λίστα ονομάτων και κοιτάζουν να την εμπλουτίσουν όσο μπορούν περισσότερο σε πρώτη φάση, αυτό που καταφέρνουν να πετύχουν είναι να ενισχύσουν την πίστη τους και αυτό πιστέψτε με από μόνο του είναι ένα πολύ μεγάλο κέρδος.

Έχετε πιθανόν σκεφτεί μερικούς ανθρώπους οι οποίοι θα ήταν καταπληκτικοί σε αυτή εδώ την επιχείρηση, καταχωρήστε τους σε μια λίστα, είναι μια καλή αρχή, δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Είναι πολλοί άλλοι που μπορεί να σας έρχονται τώρα στον νου μπορεί και όχι. Η συμπλήρωσή της λίστας είναι άλλωστε μια δυναμική διεργασία που θα συνοδεύει όλη την πορεία σας στην δραστηριότητα σας με την Essens.

Απλά γράψτε τα ονόματα σε ένα χαρτί. Δεν είναι δύσκολο και όμως είναι τόσο ουσιαστικό! Αποτελεί αναμφισβήτητα το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρακτικό βήμα να γίνει κατά την έναρξη της Essens δραστηριότητας.

Ένα άλλο λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι να προδικάζουν το μέλλον των ανθρώπων με αποτέλεσμα να μην περιλαμβάνουν στην λίστα τους άτομα που θεωρούν ότι είναι πολύ απασχολημένοι ή πολύ πετυχημένοι για να θέλουν μια τέτοια δραστηριότητα. Κάτι τέτοιο όμως απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα. Πιστέψτε με, αν θέλετε κάτι σημαντικό να γίνει γρήγορα βρείτε έναν πολυάσχολο άνθρωπο για να το φέρει εις πέρας.

να θυμάστε 3 πράγματα:

1. Όσο μεγαλύτερη είναι η λίστα σας τόσο μεγαλύτερη είναι η μελλοντική σας δραστηριότητα.

2. Αν κάποιος δεν βρίσκεται στην λίστα σας και δεν τον έχετε ήδη πλησιάσει, πιθανότητα ,σύντομα να βρεθεί στην λίστα κάποιου άλλου!

3. Πίσω από κάθε άνθρωπο βρίσκονται άλλοι 250 άνθρωποι (νόμος του 250). Αποκλείοντας κάποιον, συγχρόνως αποκλείετε και όλους αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτόν.

α . Πρώτα γράψτε στη λίστα το όνομα κάθε ατόμου που γνωρίζετε. Ξεκινήστε από τους ανθρώπους που έχετε ήδη καταγεγραμμένους 

i. στο κινητό μας. 

ii.στη λίστα των "φίλων σας" στα social media (facebook - instagram κτλ)

iii.  ανατρέξετε σε φωτογραφίες και άλμπουμ φωτογραφιών από τα αρχεία σας στα social media.

β. Ακολούθως προχωρήστε στην καταγραφή των ονομάτων όλων εκείνων που καθημερινά έρχεστε σε επαφή μαζί τους. Άνθρωποι από

i. την δουλειά σας, 

ii. τα χόμπι σας,

iii.  το σχολείο των παιδιών σας, 

iv.  το ινστιτούτο αισθητικής, συλλόγους κτλ.

γ. Όταν έχετε τελειώσει, γράψτε τα ονόματα των ανθρώπων που γνωρίζουν εσάς. Εάν για παράδειγμα είστε δασκάλα ή δάσκαλος σε κάποιο σχολείο ξέρετε όλους τους δασκάλους και τους μαθητές στους οποίους διδάσκετε. Δεν γνωρίζετε όμως τους γονείς αυτών των μαθητών. Αλλά οι γονείς καθενός από τους μαθητές σας γνωρίζουν εσάς! Εάν διδάσκετε σε 50 μαθητές μόλις έχετε προσθέσει πενήντα καινούρια ονόματα στη λίστα των υποψηφίων σας. 

δ. Μπορείτε να κάνετε επίσης και μια διεθνή λίστα με άτομα που γνωρίζετε σε άλλες χώρες. Πλέον με την ανάπτυξη των social media η επαφή μαζί τους είναι πιο εύκολη από ποτέ. Ίσως τελικά να μην διαφέρει και πολύ αν ο υποψήφιος σας είναι στην Ελλάδα ή σε κάποιο άλλο σημείο της Ευρώπης. 

ε. Μια πολύ καλή μέθοδος εξεύρεσης υποψηφίων είναι μέσω συστάσεων. Η μεγάλη αξία των συστάσεων εντοπίζεται στο ότι αυτός που την παρέχει σας δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε το όνομά του και έτσι οι πιθανότητες να δεχτεί ο υποψήφιος το ραντεβού του είναι αυξημένες αφού δεν είστε τελείως ξένος. Ποιος από εμάς δεν θα ήταν περισσότερο θετικός για ένα ραντεβού όταν αυτός που το επιδιώκει αναφέρει το όνομα ενός κοινού γνωστού ή φίλου; Όλοι οι πετυχημένοι της Essens γνωρίζουν την σπουδαιότητα των συστάσεων και δεν διστάζουν να τις επιζητούν σε οποιοδήποτε ραντεβού και να πραγματοποιούν. Σε άλλο άρθρο θα μιλήσουμε εκτενέστερα και για το κομμάτι των συστάσεων.

στ. Συνεχίστε να προσθέσετε άτομα στον κατάλογό σας θέτοντας συχνά ερωτήσεις

στον εαυτό σας:

- Ποιος/α έχει ανάγκη να βγάλει περισσότερα χρήματα;

- Ποιος/α θα ήθελε να ταξιδεύει περισσότερο;

- Ποιος/α θα ήθελε να είναι αφεντικό του εαυτού του;

- Ποιος/α ανησυχεί για την σύνταξή του;

- Ποιος/α χρειάζεται περισσότερο οικονομική εξασφάλιση;

- Ποιος/α επιδιώκει την αναγνώριση;

- Ποιος/α έχει αφεντικό που του κάνει την ζωή μαρτύριο;

- Ποιος/α θέλει να βοηθήσει άλλους να πετύχουν;

Στην λίστα σας δεν σταματάτε ποτέ να προσθέτετε ονόματα. Κάθε μέρα γνωρίζετε καινούριους ανθρώπους και κάθε μέρα κάνετε νέες επαφές. Η συμπλήρωση της λίστας είναι μια δυναμική διαδικασία όπως είπαμε άλλωστε.


Ο συνεργάτης σας 


Κατσαμπέκης Αλέξανδρος

akatsampekis@gmail.com - (+30)6907.88.01.88

Comments

Popular posts from this blog

Όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Φρόντισε ο σκοπός να είναι ο δικός σου

Αν δεν μπορείς να δεις την ευκαιρία, δημιούργησε την.