Η στάση είναι φιλοσοφια

Μετά από χρόνια ενασχόλησης με το δικτυακό μάρκετινγκ, έχω καταλήξει η επιτυχία η μία με την ενασχόληση ξεκινάει πολύ πριν την επίσημη αφετηρία της. Καλό είναι πριν ξεκινήσεις να έχεις στον νου σου τα παρακάτω.

1. Είναι θέμα στάσης. Είναι πολύ σημαντικό πραγματικά πως αντιμετωπίζεις την ενασχόληση σου το δικτυακό μάρκετινγκ. έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν αρκεί να είσαι απλά θετικός. Πρέπει να αναπτύξεις δυναμικη στάση. Το να είσαι θετικός από μόνο του δεν αρκεί. Ο όρος δυναμικός προϋποθέτει και δράση. Το να ξεκινάς μια δραστηριότητα με.το σκεπτικό ότι δεν έχω τίποτε να χάσω , είναι ο ασφαλής δρόμος προς την αποτυχία. Αν θες να πας μπροστά πρέπει να το δεις σοβαρα. Αν το δεις σοβαρά θα σε δει και αυτό σοβαρά. Ισχύει δλδ ότι ισχύει σε κάθε σχέση.
Η στάση σου αντανακλάται στις επαφές και στο πώς οι άλλοι που θα απευθυνθείς θα δουν την δραστηριότητα σου. Εσύ διαμορφώνεις την εικόνα στους άλλους. Αν η εικόνα σου είναι χαλαρη, χαλαρή θα είναι και η αντιμετώπιση του και το αντίθετο. Αν δεν είσαι αποφασισμένος να το δεις σοβαρά καλύτερα να μην ξεκινήσεις. Δεν υπάρχει λόγος. Απλά θα χάσεις χρόνο , χρήμα και ενέργεια. Διωξε κάθε αμφιβολία πρώτα και μετά ξεκινά. Το ξέρεις ότι δουλεύει, το θέμα είναι να το πώς. Αυτό είναι το ζητουμενο. Να βρεις το πώς.
Και προς θεού όχι μίζερα πράγματα. 
Αν σκοπεύεις να ξεκινήσεις την δραστηριοτητα με δύο καταλόγους που θα σου δώσει ο σπόνσορας σου και δύο δειγμστακια , άστο καλύτερα. Δεν δουλεύει. Η μιζέρια παράγει μιζέρια. Η μιζερια έλκει μιζέρια. είναι θέμα χρόνου να τελειώσει.

2. Είναι θέμα φιλοσοφίας. Πριν ξεκινήσεις προσπάθησε να καταλάβεις την φιλοσοφία της εταιρείας που εκπροσωπείς και να γίνεις μέρος αυτής. Το να δώσεις μερικά προϊόντα σε γνωστους και φίλους είναι θεμα απλό και δεν αρκεί. Αυτό που θα φέρει σταθερότητα στις πωλήσεις σου είναι να γίνεις εσύ και οι πελάτες - συνεργατες μέρος της φιλοσοφίας αυτής. Όταν κάποιος αγοράζει ένα προϊόν θα πρέπει να αγοράζει αυτή την φιλοσοφία. Σε μια κρέμα ο άλλος πρέπει να αγοράζει αντιγηρανση πχ, σε ένα συμπλήρωμα διατροφής πρέπει να αγοράζει υγεία κτλ. Φιλοσοφία για εμένα σημαινει μοναδικα ολοκληρωμένη ποιοτική λύση σε ένα πρόβλημα ή μια αναγκη. Όταν η φιλοσοφία αυτή είναι ισχυρή τότε η τιμή δεν παίζει ρόλο. Πάντα θα υπάρχει πιο φθηνή κρέμα, αλλά πουθενά αλλού η δική σου μοναδική φιλοσοφία. Το ίδιο συμβαίνει παντού. Πάντα θα υπάρχουν πιο φθηνά αυτοκίνητα από τα Μερσεντές, αλλά κανένα δεν θα έχει την φιλοσοφία τους.

Η δική σου φιλοσοφία τέλος σχετικά με την δραστηριότητα  είναι η στάση σου. Αυτά τα δύο θα πουλάς συνεχώς. Όσο πιο ξεκάθαρα γίνουν σε εσένα τόσο πιο εύκολα θα γίνονται αντιληπτά. Μόνο τότε πραγματικά μπορείς να φτάσεις ψηλά.

Αν όλα αυτά γίνουν κατανοητά τότε μπορείς να περάσεις στο επόμενο βήμα, δλδ να ξεκινήσεις. Τα υπόλοιπα είναι βήματα που μπορείς να τα μάθεις και να πας μπροστά. Για αυτά όμως θα συζητήσουμε σε επόμενο ποστ.

Αλέξανδρος Κατσαμπεκης
akatsampekis@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Από κάπου πρέπει να ξεκινήσετε... Γιατί δεν κάνετε μια Λίστα Ονομάτων για αρχή;

Όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Φρόντισε ο σκοπός να είναι ο δικός σου

Αν δεν μπορείς να δεις την ευκαιρία, δημιούργησε την.